Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Σχάρα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εκτέλεση
ΚΕΪΚ
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το baking powder.
- Σε ένα μίξερ με κάδο, τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το μείγμα και το χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε το μίγμα να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
- Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Τινάζουμε τη φόρμα του κέικ για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
- Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ.
- Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.
- Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας ανα διαστήματα.
- Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.
- Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Το χωρίζουμε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε με την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι, σαν σάντουιτς.
- Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.