Αμερικάνικο κέικ λεμονιού
Αμερικάνικο κέικ λεμονιού
Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Αυτό το αμερικανικο κεικ λεμονιου θα σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους! Είναι μοναδικό!
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το baking powder.
- Σε ένα μίξερ με κάδο, τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το μείγμα για κέικ το χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το μείγμα για κέικ.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε το μείγμα για κέικ να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
- Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για κέικ.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Τινάζουμε τη φόρμα του κέικ για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Αδειάζουμε μέσα το μίγμα για το αφράτο αμερικανικο κέικ λεμονιού με κρέμα λεμονιού.
- Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ.
- Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχαρα, να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα λεμονιού
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα για το αμερικάνικο κέικ λεμονιού.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.
- Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.
- Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.
Για το στήσιμο του αμερικάνικου κέικ λεμονιού
- Το χωρίζουμε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε με την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι, σαν σάντουιτς.
- Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.