Αμερικανικό κέικ λεμονιού από την Αργυρώ. Κέικ γεμάτο αρώματα που μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή να το γεμίσεις με τη κρέμα λεμονιού.

Αμερικανικό κέικ λεμονιού από την Αργυρώ. Κέικ γεμάτο αρώματα που μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή να το γεμίσεις με τη κρέμα λεμονιού.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
664
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 125 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα λεμονιού
  • 200 ml νερό
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 κ.γλ. κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κέικ

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το baking powder.

    Σε ένα μίξερ με κάδο, τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το μείγμα και το χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει.

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε το μίγμα να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.

    Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.

    Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

    Τινάζουμε τη φόρμα του κέικ για να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

    Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ.

    Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα, να κρυώσει καλά.

    Για την κρέμα λεμονιού

    Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.

    Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.

    Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.

    Για το στήσιμο

    Το χωρίζουμε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

    Αλείφουμε με την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι, σαν σάντουιτς.

    Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.

    Αν σας άρεσε το αμερικάνικο κέικ λεμονιού, δείτε ακόμη.

    Ποια άλλη συνταγή με λεμόνι θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται