Αμερικάνικο κέικ λεμονιού
Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε. Αυτό το αμερικανικο κεικ λεμονιου θα σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους! Είναι μοναδικό!
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το baking powder.
Σε ένα μίξερ με κάδο, τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το φτερό που αναμειγνύουμε το μείγμα για κέικ το χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το μείγμα για κέικ.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε το μείγμα για κέικ να απορροφάει το πρώτο αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για κέικ.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τινάζουμε τη φόρμα του κέικ για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε μέσα το μίγμα για το αφράτο αμερικανικο κέικ λεμονιού με κρέμα λεμονιού.
Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ.
Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχαρα, να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα λεμονιού
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα για το αμερικάνικο κέικ λεμονιού.
Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.
Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.
Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.
Για το στήσιμο του κεικ
Το χωρίζουμε οριζόντια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε με την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι, σαν σάντουιτς.
Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.