Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΩΤΕ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΩΤΕ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, τα βερίκοκα, το πορτοκάλι και το θυμάρι και τα αφήνουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά.
- Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να στεγνώσει το τηγάνι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να γλασαριστεί η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι (θα μείνει ελάχιστη).
- Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.
- Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουν τέλεια όλα τα γιορτινά πιάτα.
- Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες συνταγές για μοναδικές γαρνιτούρες!