"
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 12 δαμάσκηνα απυρήνωτα
  • 12 σύκα (Κύμης)
  • 12 βερίκοκα
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1½ φλ. ζωμός κρέατος (σπιτικός ή εμπορίου)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αποξηραμένα φρούτα σωτέ με κάστανα

    Για τη γαρνιτούρα με δαμάσκηνα και κάστανα, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, να λιώσει. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα.

    Ανακατεύουμε απαλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5΄-6΄. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί 2΄-3΄ το αλκοόλ.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 7΄-8΄, μέχρι να γλασαριστεί η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι (θα μείνει ελάχιστη σάλτσα). Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουν τέλεια χοιρινό, γαλοπούλα και κοτόπουλο ψητό.

    Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μοναδικές γαρνιτούρες; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Αυτή η υπέροχη γαρνιτούρα με αποξηραμένα φρούτα και κάστανα είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι, όπως και η παρακάτω φανταστική συνταγή

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×