Αποξηραμένα φρούτα σωτέ
Για τη γαρνιτούρα με δαμάσκηνα και κάστανα, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, να λιώσει.
Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα.
Ανακατεύουμε απαλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5΄-6΄.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί 2΄- 3΄ το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 7΄- 8΄, μέχρι να γλασαριστεί η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι (θα μείνει ελάχιστη σάλτσα).
Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουν τέλεια χοιρινό, γαλοπούλα και κοτόπουλο ψητό.
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μοναδικές γαρνιτούρες; Βρείτε τες όλες εδώ!