Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλέθουμε πρώτα σε σκόνη τα μπισκότα.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μίγμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο τη βούτυρο, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος, την καρυδόψιχα.
- Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.
- Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.
- Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα.
- Παγώνουμε για 1-1/2 ώρα στην κατάψυξη.
- Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία τις βουτάμε σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
- Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά.
- Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
- Τις διατηρούμε στο ψυγείο.