Καριόκες από την Αργυρώ! Φτιάξτε σπιτικές καριόκες για να κεράσετε τους καλεσμένους σε μέρες γιορτών. Βάλτε μπισκότα και θα έχετε την πιο πετυχημένη...

Καριόκες από την Αργυρώ! Φτιάξτε σπιτικές καριόκες για να κεράσετε τους καλεσμένους σε μέρες γιορτών. Βάλτε μπισκότα και θα έχετε την πιο πετυχημένη συνταγή. Αν έχετε γλυκά που περίσσεψαν όπως, μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή κέικ μπορείτε να φτιάξετε τις πιο πεντανόστιμες καριόκες. Το Νο1 γλυκό κέρασμα για όλες τις γιορτές! Μία εύκολη λύση και ταυτόχρονα πολύ νόστιμη. Σε μόλις μία μπουκιά απολαμβάνεις το χοντροκομμένο καρύδι και τα τριμμένα μπισκότα, ενώ η σοκολάτα συμπληρώνει την απόλαυση.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 40 τμχ

Για τις καριόκες

  • 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
  • 500 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 200 γρ. άχνη
  • 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 φλ. του ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • Για την επικάλυψη
  • 600 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καριόκες σπιτικές, μία συνταγή από την Αργυρώ για να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Οι καριόκες είναι αγαπημένο κέρασμα που μπορείτε να σερβίρετε στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων κι όχι μόνο και όλοι τις απολαύσουν μέχρι την τελευταία μπουκιά. Οι καλύτερες, φυσικά, είναι οι σπιτικές και θα γίνουν απόλυτα πετυχημένες αν ακολουθήσετε πιστά την συνταγή. Καριόκες μπορείτε να φτιάξετε και με γλυκά που περίσσεψαν, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή κέικ. Κάντε τες με μπισκότα και όλοι θα ξετρελαθούν.

    Για τις καριόκες,

    Αλέθουμε πρώτα σε σκόνη τα μπισκότα.

    Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μίγμα.

    Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος, την καρυδόψιχα.

    Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.

    Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.

    Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα.

    Παγώνουμε τα ρολά για 1-1/2 ώρα στην κατάψυξη.

    Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία βουτάμε τις καριόκες σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

    Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά.

    Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.

    Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

    Έχετε μια πιατέλα με καριόκες στο μπουφέ σας και θα έχετε το καλύτερο κέρασμα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×