Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.
- Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
- Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και θα δείτε πόσο εύκολο είναι!
- Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο το φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάπαρη, τη σταφίδα, το βαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.
- Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
- Ταιριάζει με ψητό κρέας ή ψάρι, ενώ είναι πεντανόστιμη ακόμα και σαν ντιπ ή σαν ντρέσινγκ σε σαλάτα.
- Σερβίρετε αυτή την κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια αλλά και την παρακάτω, με μία κουταλιά ξινομυζήθρα και απογειώστε το πιάτο σας.