Ετοιμάστε φρέσκια σάλτσα με μυρωδικά, κλείστε τη σε βαζάκι και βάλτε άρωμα και γεύση στα πιάτα σας.

Ετοιμάστε φρέσκια σάλτσα με μυρωδικά, κλείστε τη σε βαζάκι και βάλτε άρωμα και γεύση στα πιάτα σας.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 λεπτά
55

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο

Για τη κρύα σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

  • 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη (χωρίς το φύτρο)
  • 1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 κ.γ. αλάτι (ανθός αλατιού)
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλή (ξαλμυρισμένη)
  • 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη κρύα σάλτσα ντομάτας

    Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.

    Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.

    Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.

    Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και θα δείτε πόσο εύκολο είναι!

    Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο το φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάπαρη, τη σταφίδα, το βαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.

    Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

    Ταιριάζει με ψητό κρέας ή ψάρι, ενώ είναι πεντανόστιμη ακόμα και σαν ντιπ ή σαν ντρέσινγκ σε σαλάτα.

    Σερβίρετε αυτή την κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια αλλά και την παρακάτω, με μία κουταλιά ξινομυζήθρα και απογειώστε το πιάτο σας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται