Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Για τις φακές σαλάτα με τόνο, αν δεν βρείτε κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλιγούρι που θα μουλιάσετε σε νερό για 10 λεπτά.
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε λίγο νερό για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά φροντίζοντας να μην παραβράσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Έπειτα ξεπλένουμε την κινόα, τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό.
- Σκεπάζουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τους σπόρους του αγγουριού, το κόβουμε σε μικρά καρέ και το βάζουμε σε μπολ.
- Αφαιρούμε κοτσάνι, ίνες και σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.