Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με λίγη σόδα μαγειρικής και την επομένη τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε να μισομαλακώσουν.
- Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινο και αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου να μαραθούν.
- Βάζουμε την πιπεριά και το σκόρδο, την κιτρινόριζα, το κοκκινοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το ρύζι και τις ντομάτες και αλατίζουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά να χυλώσει η σάλτσα.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο το ψιλοκόβουμε και το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε τα ρεβύθια με ρύζι σε πιάτο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, με φέτες λεμονιού, λίγο ταχίνι και ψιλοκομμένο αβοκάντο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν θέλουμε μπορούμε να αραιώσουμε το ταχίνι με λίγο νερό και χυμό λεμονιού για να είναι πιο ρευστό.
- Σε περίοδο εκτός νηστείας το σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια ή ρύζι που περίσσεψαν από προηγούμενη μέρα).
- Βγαίνουν σχεδόν στεγνά με το λάδι τους.
- Τρώγονται με πιρούνι.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αλίπαστα και ελιές.