Κεφτεδάκια φακής

Κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι, νηστίσιμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ένα πραγματικά «έξυπνο» πιάτο που «παντρεύει» τη χαμηλή θερμιδική αξία με την υψηλή θρεπτική αξία. Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη, που αφομοιώνεται δηλαδή καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Εύκολη
0:40

4

10 λεπτά

30 λεπτά

Κεφτεδάκια φακης

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το πλιγούρι.
  3. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο στο μίγμα.
  5. Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα.
  6. Το ρίχνουμε στις φακές.
  7. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  8. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  9. Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα.
Απόρρητο