• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
140
  • 2 φλ. φακές
  • 4½ φλ. νερό
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν.

    Ρίχνουμε το πλιγούρι.

    Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά.

    Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο στο μίγμα.

    Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα.

    Το ρίχνουμε στις φακές.

    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.

    Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

    Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα.

    Σερβίρουμε με 

     

    Ποια είναι τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται