Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΓΑΝΤΕΣ
- Μουσκεύουμε από την προηγούμενη ημέρα τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής.
- Την επόμενη στραγγίζουμε, ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα.
- Καλύπτουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40′.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές σούπας από το συνολικό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το φρέσκο κρεμμύδι.
- Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5’.
- Σπάμε τα πομοντόρια (ντοματάκια) με πιρούνι και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.
- Συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
ΨΗΣΙΜΟ
- Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ταψί.
- Περιχύνουμε με την σάλτσα, κάνουμε μια στρώση τα χόρτα και το σπανάκι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 40′ να μείνει με το λάδι του το φαγητό.
ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
- Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ.
- Αλέθουμε το λουκάνικο στο μπλέντερ να γίνει κιμάς.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα ψίχουλα και το λουκάνικο και τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
- Ανακατεύουμε συχνά.
- Απλώνουμε το μείγμα στο φαγητό και ψήνουμε στους 230°C για 10′ να ροδίσει καλά η κρούστα.