Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα κι απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα.
- Κόβουμε περιμετρικά από κάθε πλευρά της σφολιάτας μία λωρίδα φάρδους 1 εκ. και με το δάχτυλο βρέχουμε την περίμετρο του φύλλου.
- Κολλάμε κάθε λωρίδα επάνω στην πλευρά που κόψαμε πριν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χείλος σαν θήκη που θα κρατήσει μέσα της υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στον αέρα.
- Με πιρούνι τρυπάμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Την ψήνουμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
- Στη συνέχεια, φορώντας γάντια, πατάμε καλά την επιφάνειά της να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Επάνω στη μισοψημένη σφολιάτα απλώνουμε το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τα τυριά και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά.
- Ξαναφουρνίζουμε την πίτσα για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.