Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την σελινόριζα για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον για τη βελουτέ σούπα λαχανικών.
- Αλέθουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό ή λίγο γάλα.
- Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.
- Ισομοιράζουμε τη σουπα σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, λίγα μανιτάρια σοτέ και λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως.