Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στραγγίζουμε πρώτα τις ημιλιαστές (πιο μαλακές και πιο γλυκές) ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε 3-4 λωρίδες την καθεμία.
- Τις βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, το μανούρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε με προσοχή σε γυάλινο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς.
- Φροντίζουμε όλα τους να είναι καλυμμένα με το ελαιόλαδο.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον μέχρι να καλυφθούν.
- Διατηρούμε την κρύα σάλτσα στο ψυγείο.
- Μπορούμε να τη διατηρήσουμε έτσι για περίπου 2 εβδομάδες.
- Πριν σερβίρουμε, ανακινούμε ελαφρά το βάζο γιατί το λάδι παγώνει στην επιφάνεια.
- Σερβίρετέ τη σαν ντιπ με φρεσκοψημένο ψωμί, βάλτε τη σε πίτσες ή πάνω σε μπρουσκέτες.
- Μπορείτε να την απολαύσετε επίσης σαν σάλτσα για οποιοδήποτε ζυμαρικό, συμπλήρωμα σε πράσινη σαλάτα ή σαν γέμιση μέσα ζύμες και πίτες.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ