Μια υπέροχη κρύα σάλτσα με λιαστή ντομάτα, που θυμίζει χωριάτικη σαλάτα. Στα ζυμαρικά, στο ψωμί ή στη σαλάτα σας, όπως και να την απολαύσετε είναι...

Μια υπέροχη κρύα σάλτσα με λιαστή ντομάτα, που θυμίζει χωριάτικη σαλάτα. Στα ζυμαρικά, στο ψωμί ή στη σαλάτα σας, όπως και να την απολαύσετε είναι πεντανόστιμη!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο

Για την κρύα σάλτσα με λιαστή ντομάτα

  • 1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι (κομμένες σε φέτες)
  • 1/2 φλ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι (κομμένες σε φέτες)
  • 1/2 φλ. ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι (κομμένες σε φέτες)
  • 1 φλ. ημιλιαστές ντομάτες στο λάδι τους
  • 1 φλ. σκληρή βαρελίσια φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλ. μανούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Στραγγίζουμε πρώτα τις ημιλιαστές (πιο μαλακές και πιο γλυκές) ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε 3-4 λωρίδες την καθεμία.

    Τις βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, το μανούρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε με προσοχή σε γυάλινο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς.

    Φροντίζουμε όλα τους να είναι καλυμμένα με το ελαιόλαδο.

    Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον μέχρι να καλυφθούν.

    Διατηρούμε την κρύα σάλτσα στο ψυγείο.

    Μπορούμε να τη διατηρήσουμε έτσι για περίπου 2 εβδομάδες.

    Πριν σερβίρουμε, ανακινούμε ελαφρά το βάζο γιατί το λάδι παγώνει στην επιφάνεια.

    Σερβίρετέ τη σαν ντιπ με φρεσκοψημένο ψωμί, βάλτε τη σε πίτσες ή πάνω σε μπρουσκέτες.

    Μπορείτε να την απολαύσετε επίσης σαν σάλτσα για οποιοδήποτε ζυμαρικό, συμπλήρωμα σε πράσινη σαλάτα ή σαν γέμιση μέσα ζύμες και πίτες.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται