Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα τοποθετούμε σε τηγάνι φαρδύ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλυφτούν τα πράσα.
- Τα αχνίζουμε ώσπου να πιούν τα υγρά τους.
- Όταν δεν θα έχει μείνει καθόλου νερό στο τηγάνι και τα πράσα θα έχουν στεγνώσει τελείως, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και με πιρούνι τις λιώνουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα πράσα, τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μέχρι το μείγμα να σφίξει και να πλάθεται.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους αραδιάζουμε σε δίσκο.
- Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
- Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μετά το πρώτο τηγάνισμα, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά ώστε να ροδίζουν ομοιόμορφα και οι επόμενες δόσεις.
- Οι τηγανισμένοι κεφτέδες με πράσο μπορούν να διατηρηθούν στη κατάψυξη, καλά σκεπασμένοι για μερικές εβδομάδες.
- Κάθε φορά που θέλουμε να τους γευτούμε, τους ζεσταίνουμε και τους απολαμβάνουμε.