Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο

Καραμελωμένα καρότα γλασέ με μουστάρδα και μέλι. Μια γαρνιτούρα του ονείρου! Δοκιμάστε τα ακόμα και μόνα τους, είναι γλυκά, νόστιμα και μεθυστικά

10

10 λεπτά

50 λεπτά

Καραμελωμένα καρότα στο φούρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εκτέλεση

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρα baby καρότα.
  2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρό ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄.
  4. Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν.
  5. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  6. Απολαύστε τα σκέτα, ή σαν γαρνιτούρα για τα κρεατικά σας. Είναι φανταστικά!
  7. Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για νόστιμα συνοδευτικά και γαρνιτούρες; Βρείτε τες όλες εδώ.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Ρολό κοτόπουλο

Απόρρητο