Κεράσματα ινδοκάρυδο και κεράσι

Κανείς δεν λέει όχι σε αυτό το αγαπημένο γλύκισμα με τη μοναδική γεύση του ινδοκάρυδου! Τέλεια για καφέ, για γιορτή, για κέρασμα στο σχολείο αλλά και στη δουλειά.

30

15 λεπτά

35 λεπτά

Κεράσματα με ινδοκάρυδο και κεράσι της Αργυρώς

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι.
  2. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσουν.
  3. Βροχηδόν, κι ενώ χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε σε μπολ την καρύδα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα.
  6. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα πλάθουμε στρογγυλά.
  7. Τα πλαταίνουμε ελαφρά και πατάμε βαθούλωμα με το δάχτυλο.
  8. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς C για 35΄, να ροδίσουν.
  10. Όταν ψηθούν τοποθετούμε στο καθένα από ένα κεράσι.
  11. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε κορνέ ζαχαροπλαστικής με διάφορες μύτες.
Απόρρητο