Κανείς δεν λέει όχι σε αυτό το αγαπημένο γλύκισμα με τη μοναδική γεύση του ινδοκάρυδου! Τέλεια κεράσματα ινδοκάρυδο με κεράσι!

Κανείς δεν λέει όχι σε αυτό το αγαπημένο γλύκισμα με τη μοναδική γεύση του ινδοκάρυδου! Τέλεια κεράσματα ινδοκάρυδο με κεράσι!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
160
  • 5 ασπράδια φρέσκων αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. γεμάτο ζάχαρη
  • 500 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 100 γραμ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • κερασάκια φρουί γλασέ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι.

    Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσουν.

    Βροχηδόν, κι ενώ χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.

    Βάζουμε σε μπολ την καρύδα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα.

    Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα πλάθουμε στρογγυλά.

    Τα πλαταίνουμε ελαφρά και πατάμε βαθούλωμα με το δάχτυλο.

    Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς C για 35΄, να ροδίσουν.

    Όταν ψηθούν τοποθετούμε στο καθένα από ένα κεράσι.

    Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε κορνέ ζαχαροπλαστικής με διάφορες μύτες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται