Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 40 εκατοστών.
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε καρέ και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, για να μην ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνι.
- Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5-6 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε 1/4 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μελώσουν οι μελιτζάνες.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε τη γέμιση σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, να πιει τα υγρά της.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Αφήνουμε τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά να πιει τελείως τα υγρά της.
- Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά, χτυπημένα.
- Στρώνουμε ακτινωτά τα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, και τα τσαλακώνουμε ελαφρά.
- Στρώνουμε το 4° φύλλο, ελαφρά σουρωμένο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και ισιώνουμε το πάχος της.
- Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν, προς τα μέσα, πάνω στην πίτα.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα στρώνουμε τσαλακωμένα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει ολόκληρη η πίτα από το ταψί.
- Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε μελιτζάνες στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιείτε όποτε τις χρειάζεστε.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ