Πένες στο φούρνο

Εύκολες πένες στο φούρνο με απλά υλικά. Μαγειρεύονται μαζί και δένουν υπέροχα στο ψήσιμο.

Εύκολη
0:30

2

10 λεπτά

20 λεπτά

πενεσ στο φουρνο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τη μοτσαρέλα.
  3. Λιώνουμε σε ένα μπολ με το πιρούνι το φρέσκο ανθότυρο, το ραντίζουμε με λίγο νερό και ανακατεύουμε για να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  4. Λαδώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός μικρού πυρίμαχου σκεύους. Ρίχνουμε μέσα την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
  5. Προσθέτουμε πρώτα τις πένες, τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, και στη συνέχεια τη μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε.
  6. Ενσωματώνουμε και το λιωμένο ανθότυρο ανακατεύοντας απαλά. Τέλος τρίβουμε λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  7. Σκεπάζουμε και σφραγίζουμε πολύ καλά το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 15 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα, να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
  9. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και απολαμβάνουμε.
Απόρρητο