Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Φροντίζουμε τα αυγά και το τυρί κρέμα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο.
- Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
- Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το καρύδι.
ΚΕΪΚ
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και το λάδι.
- Χτυπάμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10 με 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά για να τα απορροφά το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.
- Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
- Προσθέτουμε σε δύο δόσεις σιγά σιγά τα στερεά υλικά.
- Δεν ανακατεύουμε πολύ το μίγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.
- Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο καρύδι και τη σταφίδα και απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα να μπουν μέσα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 23 εκατοστά και στρώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί.
- Ισομοιράζουμε το μίγμα στα έτοιμα ταψάκια.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στη μεσαία σχάρα έως ότου να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει.
- Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο.
- Το βγάζουμε από το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα με προσοχή.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και με το σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε λίγη-λίγη κοσκινίζοντας την άχνη ζάχαρη μέσα στο τυρί κρέμα χτυπώντας παράλληλα το μίγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.