Κέικ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κακάο σαν σουφλέ

Πανεύκολο κέικ σουφλέ σοκολάτας, με πλούσια σοκολατένια γεύση.

Εύκολη
0:25

16

10 λεπτά

15 λεπτά

κεικ απλο με αλευρι για ολεσ τισ χρησεισ και κακαο - κεικ με αλευρι για ολεσ τισ χρησεισ

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Kοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
    2. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα για το κέικ.
    3. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, τ’ αυγά, το αλεύρι και το κακάο.
    4. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα για να ενωθούν.
    5. Προσθέτουμε την πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα και χτυπάμε για 4 λεπτά επιπλέον σε δυνατή ταχύτητα.
    6. Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
    7. Το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.
    8. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
    9. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια λευκής ή άλλης σοκολάτας.
    10. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 15 λεπτά.
    11. Ξεφορμάρουμε το κέικ σουφλέ μαζί με τη λαδόκολλα.
    12. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
    13. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

Tips

  • Εναλλακτικά, μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8 λεπτά στους 200 ºC στον αέρα.
  • Όταν βγάζουμε το κέικ σουφλέ από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, σχεδόν υγρό.
Απόρρητο