Κέικ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κακάο σαν σουφλέ
Το απλο κεικ με αλευρι για ολες τις χρησεις και κακαο είναι εύκολο και συγκλονιστικό.
Για το απλο κεικ με αλευρι για ολες τις χρησεις και κακαο σαν σουφλε, ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα υλικά.
- Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα για το κέικ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, τ’ αυγά, το αλεύρι και το κακάο.
- Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα για να ενωθούν.
- Προσθέτουμε την πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα και χτυπάμε για 4 λεπτά επιπλέον σε δυνατή ταχύτητα.
- Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ.
- Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.
- Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο).
- Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο.
- Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια λευκής ή άλλης σοκολάτας.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ºC για 15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ σουφλέ μαζί με τη λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ για 10 λεπτά.
- Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
- Αυτές ψήνονται 8 λεπτά στους 200 ºC στον αέρα.
- Όταν βγάζουμε το κέικ σουφλέ από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, σχεδόν υγρό.