Croque Madame

Croque Madame…. Η “τραγανή κυρία” των Γάλλων. Μεταμορφώστε με αυτή τη συνταγή για κροκ μαντάμ, ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί στην πιο λαχταριστή του εκδοχή.

Εύκολη
0:25

4 μερίδες

5 λεπτά

20 λεπτά

croque madame - κροκ μανταμ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
  2. Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί.
  3. Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα.
  4. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
  5. Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  7. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

ΚΡΕΜΑ

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.
  5. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.
  6. Αφήνουμε στην άκρη.
Απόρρητο