Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο (3 κ.σ.) και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μέχρι
να γίνουν διάφανα, αλλά να μην πάρουν χρώμα. - Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
- Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει
ΡΟΛΟ
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ρολό κιμά κοτόπουλο, καθώς επίσης και τα ⅔ από τη σάλτσα ντομάτας (κρατάμε την υπόλοιπη για το ταψί).
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει αφράτο.
- Αν μας φανεί πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ζωμό, περίπου ⅓ φλιτζ.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά με το ζωμό.
- Πασπαλίζουμε με θυμάρι (ή ρίγανη), αλάτι και πιπέρι.
- Δίνουμε σχήμα ρολού στον κιμά και το ακουμπάμε πάνω στις πατάτες. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο σφραγίζοντάς το περιμετρικά για να εγκλωβίσουμε τους ατμούς του ψησίματος.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί μέχρι μέσα το ρολό.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά εκτός φούρνου και έπειτα το κόβουμε σε φέτες.
- Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ζεστό και το συνοδεύουμε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα εποχής
Tips
- Προσθέτουμε λίγο ζωμό στο ζύμωμα (περίπου 1/3 φλυτζανιού, όχι παραπάνω), αν το μείγμα φαίνεται σφιχτό.