Ρολό με κιμά κοτόπουλο και πατάτες

Μία συνταγή μαμαδίστικη και κυριακάτικη είναι και το ρολό με κιμά κοτόπουλο. Μπορούν όλοι να το φτιάξουν, εύκολα και γρήγορα.

Εύκολη
1:30

8 μερίδες

30 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

ρολο με κιμα κοτοπουλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο (3 κ.σ.) και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μέχρι
    να γίνουν διάφανα, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
  3. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει

ΡΟΛΟ

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ρολό κιμά κοτόπουλο, καθώς επίσης και τα ⅔ από τη σάλτσα ντομάτας (κρατάμε την υπόλοιπη για το ταψί).
  2. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει αφράτο.
  3. Αν μας φανεί πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ζωμό, περίπου ⅓ φλιτζ.

ΣΤΟ ΤΑΨΙ

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά με το ζωμό.
  3. Πασπαλίζουμε με θυμάρι (ή ρίγανη), αλάτι και πιπέρι.
  4. Δίνουμε σχήμα ρολού στον κιμά και το ακουμπάμε πάνω στις πατάτες. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  5. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο σφραγίζοντάς το περιμετρικά για να εγκλωβίσουμε τους ατμούς του ψησίματος.
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί μέχρι μέσα το ρολό.
  8. Το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά εκτός φούρνου και έπειτα το κόβουμε σε φέτες.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ζεστό και το συνοδεύουμε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα εποχής

Tips

  • Προσθέτουμε λίγο ζωμό στο ζύμωμα (περίπου 1/3 φλυτζανιού, όχι παραπάνω), αν το μείγμα φαίνεται σφιχτό.
Απόρρητο