Αρνί κότσι με κυδώνια

Αρωματικό αρνί με κυδώνια και αποξηραμένα φρούτα, ψημένο αργά στον φούρνο σε πλούσια σάλτσα. Ένα πιάτο με αρώματα Ανατολής, ιδανικό για γιορτινά τραπέζια.

Μεσαία
1:45

6 μερίδες

15 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

αρνι με κυδωνια στο φουρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Video

Εκτέλεση

AΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ

  1. Αφήνουμε το αρνίσιο κότσι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα κότσια είναι μεγάλα, τα ροδίζουμε λίγα-λίγα, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία της κατσαρόλας.
  2. Σε πλασοτέ κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το διατηρούμε ζεστό σε πιατέλα.
  3. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες, και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι, την πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
  6. Περιχύνουμε με τον ζωμό, σκεπάζουμε με βαρύ καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το αρνί να αρχίσει να μαλακώνει.

KΥΔΩΝΙΑ

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφήνοντας τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.
  2. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κυδώνια για λίγα λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ώστε να μείνουν τα αρώματά του. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και αφήνουμε να δέσει ελαφρώς.
  4. Αφού το κρέας έχει μαγειρευτεί για 1 ώρα και 15 λεπτά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα έτοιμα κυδώνια και τα αποξηραμένα φρούτα.
  5. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζωμό.
  6. Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Μόλις το αρνί μαλακώσει καλά και τα κυδώνια έχουν ψηθεί χωρίς να παραβράσουν, τα αποσύρουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  8. Δένουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα, βράζοντάς την για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει.
  9. Περιχύνουμε το φαγητό με τη δεμένη σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε με ρύζι ή με κους κους και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για φρεσκάδα.
Απόρρητο