Για το αρνίσιο κότσι
Αφήνουμε το αρνίσιο κότσι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα κότσια είναι μεγάλα τότε τα ροδίζουμε λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Σε πλασοτέ κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τα αφήνουμε για 5 με 6 λεπτά για να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο) και σοτάρουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι, την πάστα πιπεριάς φλωρίνης, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με τον ζωμό, σκεπάζουμε με βαρύ καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα για να μισομαλακώσει το αρνί.
Για τα κυδώνια
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια.
Αφήνουμε επάνω τη φλούδα.
Κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια τα φρούτα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ροδίζουμε τα κυδώνια για λίγα λεπτά.
Τα σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για να κρατήσουμε τα αρώματά του.
Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου.
Αφού βράσει μέσα στον απαιτούμενο χρόνο της 1 ώρας και 15 λεπτών το κρέας, τότε προσθέτουμε τα έτοιμα κυδώνια στην κατσαρόλα και τα αποξηραμένα φρούτα.
Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού ίσως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζωμό επιπλέον.
Σκεπάζουμε ξανά το φαγητό και συνεχίζουμε τον βρασμό του για περίπου 20 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Όταν μαλακώσει καλά το αρνί και γίνουν τα κυδώνια (προσοχή μην παραβράσουν) τα βγάζουμε σε πιατέλα και δένουμε για λίγα λεπτά την σάλτσα να πυκνώσει.
Περιχύνουμε το φαγητό.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με κους κους.
Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του αρνιού.