Απόλαυση, νοστιμιά, γλύκα φρούτων, αρώματα Ανατολής, όλα μαζί το κάνουν μαγικό πιάτο. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;

Απόλαυση, νοστιμιά, γλύκα φρούτων, αρώματα Ανατολής, όλα μαζί το κάνουν μαγικό πιάτο. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το αρνίσιο κότσι

  • 1 φλ. ζωμό κότας ή βοδινού
  • 2 κρεμμύδια ξερά (μέτρια κομμένα σε χοντρές φέτες)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 6 κότσια από αρνί

Για τα κυδώνια

  • 3 ώριμα κυδώνια
  • 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγο ρόδι
  • Αρωματικά συνταγής
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • 2-3 μπαχάρια
  • Λίγο κόλιανδρο (πρέζες)
  • Λίγο κύμινο (πρέζες)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κατσαρόλα με χοντρή βάση

    Σιγομαγείρεμα

    Για το αρνίσιο κότσι

    Αφήνουμε το αρνίσιο κότσι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα κότσια είναι μεγάλα τότε τα ροδίζουμε λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία της κατσαρόλας.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.

    Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.

    Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες  και τα αφήνουμε για 5 με 6 λεπτά για να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο) και σοτάρουμε για ένα λεπτό.

    Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι, την πάστα πιπεριάς φλωρίνης, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

    Περιχύνουμε με τον ζωμό, σκεπάζουμε με βαρύ καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα για να μισομαλακώσει το αρνί.

    Διαφήμιση

    Για τα κυδώνια

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια.

    Αφήνουμε επάνω τη φλούδα.

    Κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια τα φρούτα.

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Ροδίζουμε τα κυδώνια για λίγα λεπτά.

    Τα σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για να κρατήσουμε τα αρώματά του.

    Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου.

    Αφού βράσει μέσα στον απαιτούμενο χρόνο της 1 ώρας και 15 λεπτών το κρέας, τότε προσθέτουμε τα έτοιμα κυδώνια στην κατσαρόλα και τα αποξηραμένα φρούτα.

    Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού ίσως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζωμό επιπλέον.

    Σκεπάζουμε ξανά το φαγητό και συνεχίζουμε τον βρασμό του για περίπου 20 λεπτά.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Όταν μαλακώσει καλά το αρνί και γίνουν τα κυδώνια (προσοχή μην παραβράσουν) τα βγάζουμε σε πιατέλα και δένουμε για λίγα λεπτά την σάλτσα να πυκνώσει.

    Περιχύνουμε το φαγητό.

    Σερβίρουμε με ρύζι ή με κους κους.

    Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του αρνιού.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×