Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα, τις πλένουμε πολύ καλά και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις κόβουμε στη μέση.
- Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τις πατάτες για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε τις για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.
- Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
- Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.
- Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.
- Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.
- Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά.