Λουκάνικα μαύρου χοίρου με προβατίνα και μεθυσμένες πατάτες στο barbeque ή στο φούρνο.

Λουκάνικα μαύρου χοίρου με προβατίνα και μεθυσμένες πατάτες στο barbeque ή στο φούρνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για τα λουκάνικα με πατάτες

  • 3 λουκάνικα μαύρου χοίρου με προβατίνα
  • 1.200 γρ. φρέσκες πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
  • 6 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα
  • 330 ml μπίρα
  • 1 πορτοκάλι, χυμό
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε μία στρώση σε ταψί.

    Κόβουμε τις πατάτες σε ισομεγέθη κομμάτια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Τέλος, περιχύνουμε τα υλικά με την μπίρα.

    Ψήνουμε τις πατάτες στο barbeque υγραερίου, σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, για 40 λεπτά.

    Ανά διαστήματα, ελέγχουμε και αυξομειώνουμε τη θερμοκρασία του ψησίματος ανάλογα με τη συσκευή.

    Στη συνέχεια, ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε τις πατάτες, που έχουν πλέον μαλακώσει, και μπήγουμε ανάμεσά τους τα λουκάνικα.

    Κόβουμετο λεμόνι σε φέτες και το βάζουμε ενδιάμεσα.

    Κλείνουμε το καπάκι του barbeque και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, να πιει το φαγητό όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.

    Εναλλακτικά, ψήνουμε τα λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται