Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε μία στρώση σε ταψί.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος, περιχύνουμε τα υλικά με την μπίρα.
Ψήνουμε τις πατάτες στο barbeque υγραερίου, σε μέτρια θερμοκρασία με κλειστό καπάκι, για 40 λεπτά.
Ανά διαστήματα, ελέγχουμε και αυξομειώνουμε τη θερμοκρασία του ψησίματος ανάλογα με τη συσκευή.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε τις πατάτες, που έχουν πλέον μαλακώσει, και μπήγουμε ανάμεσά τους τα λουκάνικα.
Κόβουμετο λεμόνι σε φέτες και το βάζουμε ενδιάμεσα.
Κλείνουμε το καπάκι του barbeque και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, να πιει το φαγητό όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.
Εναλλακτικά, ψήνουμε τα λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο.