Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά.
ΤΑΨΙ
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.
- Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
- Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
- Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
- Κόβουμε το σουφλέ μας σε μερίδες και σερβίρουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος.