Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά για 5′-7′ να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο κι αφήνουμε για 5′ ανακατεύοντας, να γίνουν διάφανα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και τα μπαχαρικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κουκουνάρι και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το ρόδι.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο.
- Κόβουμε κάθε φύλλο στα 4.
- Ακουμπάμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο.
- Βρέχουμε με τα δάχτυλα την περίμετρο του φύλλου.
- Κλείνουμε σε πακέτο πιάνοντας ακτινωτά τις άκρες των φύλλων.
- Δίνουμε σχήμα πλακέ σαν φάκελο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, με την ένωση προς τα κάτω, για λίγα λεπτά να ροδίσει.
- Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσει.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι, δυόσμο και ρόδι.