Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο, που θα απογειώσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο! Οι μπουκίτσες φιλέτου κοτόπουλου στο τηγάνι μαζί με τα κάτσανα και τα αποξηραμένα φρούτα είναι το ιδανικό ορεκτικό για να ανοίξει την όρεξη στους καλεσμένους σας. Για τους λάτρεις των κρασάτων φαγητών, σβήστε με κρασί αντί για κονιάκ. Απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε!

Δύσκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

Τηγανιά κοτόπουλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
  2. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα κομμάτια γύρω γύρω, για 2-3′ από κάθε πλευρά.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3′ να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέτουμε το μήλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
  5. Τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα κάστανα.
  6. Σοτάρουμε για 2′.
  7. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  8. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και το ζωμό κοτόπουλο και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά να ψηθεί  και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα.
  9. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  10. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι για να γυαλίσει η σάλτσα.
  11. Ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει με την θερμοκρασία των υλικών.
  12. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

  1. Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση.
  2. Αλατίζουμε κατά βούληση.
  3. Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά, γιατί πιάνει στην βάση της κατσαρόλας.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
  6. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Το αφήνουμε την κατσαρόλα  να σταθεί για 5 λεπτά, σκεπασμένη.
  8. Σερβίρεται ζεστός κι αφράτος.
Απόρρητο