Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΥΘΟΡΥΖΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΥΘΟΡΥΖΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με μία κουταλιά κοφτή σόδα.
- Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε με καθαρό νερό μέχρι να μισομαλακώσουν και να είναι σχεδόν έτοιμα.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
- Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Ψήνουμε για 10΄στους 250°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το συνολικό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ώστε να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε τις λιωμένες ντομάτες, τις ψημένες μελιτζάνες και τα μισοβρασμένα ρεβίθια.
- Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να μισοσκεπάζονται τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 16-18΄σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Πότε πότε, ανακατεύουμε και φροντίζουμε να είναι αρκετά τα υγρά, ώστε να βράσει το ρύζι.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Στο τέλος, πρέπει να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε.