"
Εύκολο και θρεπτικό φαγάκι, αυτό το πεντανόστιμο κοκκινιστό ρεβυθόρυζο, μπορείτε να το απολαμβάνετε εντός ή εκτός...

Εύκολο και θρεπτικό φαγάκι, αυτό το πεντανόστιμο κοκκινιστό ρεβυθόρυζο, μπορείτε να το απολαμβάνετε εντός ή εκτός νηστείας.

  • προετοιμασία 40 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ρεβυθόρυζο κοκκινιστό με μελιτζάνες

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 κ.σ. κοφτή σόδα
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. αποφλοιωμένα ντοματάκια (τα λιώνουμε με πιρούνι)
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε καρέ)
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα ρεβύθια

    Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με μία κουταλιά κοφτή σόδα.

    Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε με καθαρό νερό μέχρι να μισομαλακώσουν και να είναι σχεδόν έτοιμα για το ρεβυθόρυζο κοκκινιστό.

    Τα στραγγίζουμε.

    Κρατάμε λίγο από το νερό τους.

    Διαφήμιση

    Για τις μελιτζάνες

    Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

    Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο.

    Ψήνουμε για 10΄στους 250°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Για το ρεβυθόρυζο

    Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το συνολικό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ώστε να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.

    Προσθέτουμε τις λιωμένες ντομάτες, τις ψημένες μελιτζάνες και τα μισοβρασμένα ρεβίθια.

    Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να μισοσκεπάζονται τα υλικά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Σιγοβράζουμε για περίπου 16-18΄σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

    Πότε πότε, ανακατεύουμε και φροντίζουμε να είναι αρκετά τα υγρά, ώστε να βράσει το ρύζι.

    Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Στο τέλος, πρέπει να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×