Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- Τρίβουμε τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα.
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.
- Αφήνουμε να σταθούν για 10΄, να ιδρώσουν.
- Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο, ώστε να γίνουν ζύμη και να πλάθονται.
- Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε.
- Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Εναλλακτικά, αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15΄στους 200 βαθμούς C.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ μεσογειακής σάλτσας ντομάτας.
- Δείτε και τη συνταγή μου για τα κλασικά τηγανητά κεφτεδάκια, με όλα τα μυστικά τους!