"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 5 κολοκύθια μεγάλα χοντροκομμένα
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρους τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμ φέτα σε τρίμματα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • αλεύρι για το τελείωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεφτεδάκια λαχανικών

    Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια λαχανικών,

    τρίβοντας τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα.

    Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.

    Αφήνουμε να σταθούν για 10΄, να ιδρώσουν.

    Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

    Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο, ώστε να γίνουν ζύμη και να πλάθονται.

    Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε.

    Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Εναλλακτικά, αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15΄στους 200 βαθμούς C.

    Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ μεσογειακής σάλτσας ντομάτας.

    Δείτε και τη συνταγή μου για τα κλασικά τηγανητά κεφτεδάκια, με όλα τα μυστικά τους!

    Αν σας άρεσαν τα κεφτεδάκια λαχανικών, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    θεικοι μελιτζανοκεφτέδες ευκολοι κεφτεδάκια με μελιτζάνα συνταγη αργυρω
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×