Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΛΙΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΛΙΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τα 2 φλ. χυμό πορτοκάλι, το φρέσκο και τον ξερό δυόσμο.
- Διαλύουμε τη σόδα στο υπόλοιπο (1 φλ.) χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε τη ζύμη.
- Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Με κουτάλι ανακατεύουμε να ντυθούν με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά και με κουτάλι ανακατεύουμε απαλά.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί 32 εκ. ή πυρίμαχο.
- Απλώνουμε το μίγμα σε στρώση. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 40΄.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί 10΄στο ταψί και κόβουμε σε κομμάτια.