Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τα 2 φλ. χυμό πορτοκάλι, το φρέσκο και τον ξερό δυόσμο.
Διαλύουμε τη σόδα στο υπόλοιπο (1 φλ.) χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε τη ζύμη.
Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Με κουτάλι ανακατεύουμε να ντυθούν με το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά και με κουτάλι ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί 32 εκ. ή πυρίμαχο.
Απλώνουμε το μίγμα σε στρώση. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 40΄.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί 10΄στο ταψί και κόβουμε σε κομμάτια.
Μετά τη μοναδική νηστίσιμη ελιόπιτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω νηστίσιμη συνταγή.