Ελιόπιτα νηστίσιμη της Αργυρώς
Για να φτιάξουμε τη νηστίσιμη ελιόπιτα σαν κέικ
- βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τα 2 φλ. χυμό πορτοκάλι, το φρέσκο και τον ξερό δυόσμο.
- Διαλύουμε τη σόδα στο υπόλοιπο (1 φλ.) χυμό πορτοκαλι και το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλευρι και με συρμα ανακατεύουμε τη ζυμη για τη νηστίσιμη ελιόπιτα.
- Μέσα στο αλευρι ρίχνουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες.
- Με κουτάλι ανακατεύουμε να ντυθούν με το αλευρι.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Με κουταλι ανακατεύουμε απαλά.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρυδια και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ενα ρηχό ταψι 32 εκ. ή πυρίμαχο.
- Απλώνουμε το μειγμα σε στρώση.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον κολοκυθοσπορο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 40΄.
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί 10΄στο ταψι και κόβουμε σε κομμάτια.