Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΕΤΕΙΝΟΣ ΠΑΤΙΔΟ
- Για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό κόκορα γεμιστό, πλένουμε καλά πρώτα τον πετεινό με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να καβουρδιστούν.
- Μετά ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού θρυμματισμένη.
- Καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το τυρί και γεμίζουμε τον πετεινό.
- Όταν τελειώσει, ρίχνουμε το γάλα, τον ράβουμε με βελόνα καλά και τον βάζουμε να βράσει.
- Με το ζουμί φτιάχνουμε σούπα αυγολέμονο.
- Βάζουμε τον κόκορα στο φούρνο να ροδίσει, αφού τον έχουμε τον έχουμε βουτυρώσει λίγο.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ