• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
16
  • 1 πετεινός (κόκορας) χωριάτικος και αλανιάρης
  • εντόσθια πετεινού (καρδιά-συκώτι-στομάχι)
  • 1 καρβέλι ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 κ.σ φυτίνη
  • 3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πετεινός πατίδο

    Για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό κόκορα γεμιστό, πλένουμε καλά πρώτα τον πετεινό με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίσει.

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να καβουρδιστούν.

    Μετά ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού θρυμματισμένη.

    Καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.

    Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το τυρί και γεμίζουμε τον πετεινό.

    Όταν τελειώσει, ρίχνουμε το γάλα, τον ράβουμε με βελόνα καλά και τον βάζουμε να βράσει.

    Με το ζουμί φτιάχνουμε σούπα αυγολέμονο.

    Βάζουμε τον κόκορα στο φούρνο να ροδίσει, αφού τον έχουμε τον έχουμε βουτυρώσει λίγο.

    Αν σας άρεσε ο κόκορας γεμιστός θα λατρέψετε και την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται