Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα

Αυτά τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, είτε τα απολαύσετε μόνα τους ή σαν συνοδευτικό με το κρέας σας, κάνουν πάντα τη διαφορά! Πεντανόστιμα και θρεπτικά

Δύσκολη
0:35

4

5 λεπτά

30 λεπτά

λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
  2. Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση.
  3. Τα βάζουμε σε ταψί.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  6. Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.
  7. Ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1 φορά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  8. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου.
  9. Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά σαν συνοδευτικό πλάι σε κρέας ψητό, πουλερικά ή τα τρώμε σκέτα σαν ορεκτικό με φλούδες παρμεζάνας.
Απόρρητο