Για τα λαχανάκια Βρυξελλών
Για τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση.
Τα βάζουμε σε ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.
Ψήνουμε για 30΄ μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1 φορά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου.
Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά σαν συνοδευτικό πλάι σε κρέας ψητό, πουλερικά ή τα τρώμε σκέτα σαν ορεκτικό με φλούδες παρμεζάνας.