• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
119

Για τα λαχανάκια Βρυξελλών

  • 400 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 χοντρές φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή φλούδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λαχανάκια Βρυξελλών

    Για τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.

    Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση. Τα βάζουμε σε ταψί.

    Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

    Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.

    Ψήνουμε για 30 ΄μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1 φορά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

    Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου.

    Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά σαν συνοδευτικό πλάι σε κρέας ψητό, πουλερικά ή τα τρώμε σκέτα σαν ορεκτικό με φλούδες παρμεζάνας.

    Αν σας άρεσαν τα λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, θα λατρέψετε και την παρακάτω πεντανόστιμη συνταγή

    σπαράγγια ογκρατέν
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται