Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Σχάρα
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
Video
Εκτέλεση
ΚΕΪΚ
- Αφήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο στον πάγκο σας για λίγη ώρα ώστε να μαλακώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Αλείφουμε με μαλακό βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη βουτυρωμένη φόρμα και τινάζουμε το περιττό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και με το σύρμα τα χτυπάμε να σπάσουν τα αυγά, να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα.
- Χτυπάμε με το σύρμα για 2’ να γίνουν κρέμα τα υλικά.
- Διαλύουμε την σόδα μαγειρικής στον χυμό.
- Εναλλάξ ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά τα 3/4 από το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με χυμό.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και απαλά με μια σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα να χαθεί το αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα.
- Το τοποθετούμε στην κάτω σχάρα.
- Ψήνουμε γύρω στην 1 ώρα.
- Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει ολόγυρα και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10’ στην φόρμα.
- Μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ
- Βάζουμε 2-3 κ.σ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ.
- Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό από πορτοκάλια σαγκουίνι.
- Ανακατεύουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα του, προσθέτοντας λίγη άχνη αν είναι αραιό ή λίγο χυμό αν είναι πυκνό.
- Το περιχύνουμε αφού κρυώσει τελείως.