Κλασικό κέικ πορτοκάλι

Κλασικό κέικ πορτοκάλι από την Αργυρώ. Εάν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα, γαρνίρετε με ροζ γλάσο που το απογειώνει!

Εύκολη
1:00

8 - 10

5 λεπτά

55 λεπτά

Κλασικό κέικ πορτοκάλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ χειρός

Σχάρα

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

Video

Εκτέλεση

ΚΕΪΚ

    1. Αφήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο στον πάγκο σας για λίγη ώρα ώστε να μαλακώσει.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις.
    3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    4. Αλείφουμε με μαλακό βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.
    5. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη βουτυρωμένη φόρμα και τινάζουμε το περιττό.
    6. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.
    7. Προσθέτουμε την ζάχαρη και με το σύρμα τα χτυπάμε να σπάσουν τα αυγά, να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
    8. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα.
    9. Χτυπάμε με το σύρμα για 2’ να γίνουν κρέμα τα υλικά.
    10. Διαλύουμε την σόδα μαγειρικής στον χυμό.
    11. Εναλλάξ ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά τα 3/4 από το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με χυμό.
    12. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
    13. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και απαλά με μια σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα να χαθεί το αλεύρι.
    14. Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα.
    15. Το τοποθετούμε στην κάτω σχάρα.
    16. Ψήνουμε γύρω στην 1 ώρα.
    17. Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει ολόγυρα και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
    18. Αφήνουμε να σταθεί για 10’ στην φόρμα.
    19. Μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ

    1. Βάζουμε 2-3 κ.σ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ.
    2. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό από πορτοκάλια σαγκουίνι.
    3. Ανακατεύουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα του, προσθέτοντας λίγη άχνη αν είναι αραιό ή λίγο χυμό αν είναι πυκνό.
    4. Το περιχύνουμε αφού κρυώσει τελείως.
Απόρρητο