Εκτέλεση
Προετοιμασία
Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο στον πάγκο σας για λίγη ώρα ώστε να γίνει μαλακό σαν κρέμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Αλείφουμε με μαλακό βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την βουτυρωμένη φόρμα και τινάζουμε το περιττό.
Το μίγμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και με το σύρμα τα χτυπάμε να σπάσουν τα αυγά, να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα.
Χτυπάμε με το σύρμα για 2’ να γίνουν κρέμα τα υλικά.
Διαλύουμε την σόδα μαγειρικής στον χυμό.
Εναλλάξ ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά τα 3/4 από κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με χυμό.
Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και απαλά με μια σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα να χαθεί το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα.
Ψήσιμο-χρόνος
Το τοποθετούμε στην κάτω σχάρα.
Ψήνουμε γύρω στην 1 ώρα.
Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει ολόγυρα και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Αφήνουμε να σταθεί για 10’ στην φόρμα.
Μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το ροζ γλάσο
Βάζουμε 2-3 κ.σ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό από πορτοκάλια σαγκουίνι.
Ανακατεύουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα του, προσθέτοντας λίγη άχνη αν είναι αραιό ή λίγο χυμό αν είναι πυκνό.
Το περιχύνουμε αφού κρυώσει τελείως.