Vegan κέικ

Vegan κέικ σοκολάτας από την Αργυρώ. Μήπως ακολουθείτε vegan διατροφή, νηστεύετε ή απλά αποφεύγετε τα ζωικά παράγωγα; Τότε αυτή η συνταγή είναι αυτό που ψάχνετε!

Εύκολη
1:00

14

10 λεπτά

50 λεπτά

vegan κέικ - βίγκαν κέικ - vegan κέικ σοκολάτας - κέικ vegan - κέικ βίγκαν

Υλικά

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170ºC.
    2. Λαδώνουμε φόρμα του κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα.
    3. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τις βανίλιες και το αλάτι.
    4. Με σύρμα τα ανακατεύουμε να αφρατέψουν.
    5. Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, το λάδι και αναμιγνύουμε.
    6. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και απαλά τα ανακατεύουμε.
    7. Τέλος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και με κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά.
    8. Ψήνουμε το vegan κέικ σοκολάτας σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.
    9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε. Αν είναι ζεστό, δεν ξεφορμάρεται εύκολα.
    10. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.

Tips

  • Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε το vegan κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα.
Απόρρητο