Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170ºC.
- Λαδώνουμε φόρμα του κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τις βανίλιες και το αλάτι.
- Με σύρμα τα ανακατεύουμε να αφρατέψουν.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, το λάδι και αναμιγνύουμε.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και απαλά τα ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και με κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε το vegan κέικ σοκολάτας σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε. Αν είναι ζεστό, δεν ξεφορμάρεται εύκολα.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.
Tips
- Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε το vegan κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα.