Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Σχάρα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
- Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν καλά, για 6 με 7 λεπτά.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και απορροφηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών χτυπώντας με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα που να ανακατεύονται.
- Παίρνουμε το 1/3 από το μίγμα σε χωριστό μπολ.
- Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα.
- Το ρίχνουμε στο 1/3 της ζύμης που έχουμε χωριστά.
- Με κουτάλι αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.
- Βάζουμε στρώσεις στη φόρμα κέικ, βανίλια και κακάο εναλλάξ.
- Με τη λάμα από ένα μαχαίρι αναμιγνύουμε ελαφρά τα δύο μίγματα.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας με τη λάμα από το μαχαίρι αν είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το κέικ με κακάο στη φόρμα για 15 λεπτά και έπειτα στη σχάρα να κρυώσει τελείως.
Tips
- Είναι από τις συνταγές που δύσκολα αντιστέκεσαι. Ιδανικό για το σχολείο και όχι μόνο. Το τέλειο απογευματινό για να συνοδεύσεις το καφέ ή το τσάι σου.