Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά, πρωινό με τον καφέ ή το απόγευμα.Μια συνταγη για κεικ με κακαο κλασική και αγαπημένη...

Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά, πρωινό με τον καφέ ή το απόγευμα.Μια συνταγη για κεικ με κακαο κλασική και αγαπημένη εδώ και δεκαετίες! Η βανίλια και η σοκολάτα μπλέκονται σε έναν μαγικό στροβιλισμό και σχηματίζουν σε αυτό το κέικ κακάο δίχρωμα σχέδια που μοιάζουν με χάρτη. Η διαδικασία εύκολη με το γνωστό ανακάτεμα των μιγμάτων με το μαχαίρι στο τέλος.Τα υλικά και αυτά κλασικά και γνωστά, με μια τσαχπινιά, το γιαούρτι, που δίνει υπέροχη υφή και ιδανική υγρασία σε αυτό το κέικ με κακάο. Τα παιδιά θα το λατρέψουν μιας και είναι ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο. Εσείς θα αναζητάτε ένα αφράτο κέικ κακαο πλάι στον καφέ σας και το συγκεκριμένο είναι αυτό που χρειάζεστε. Διατηρείται αρκετές μέρες χωρίς να χάσει το άρωμα, την υφή και την υγρασία του.Αφράτο, μοσχομυριστό, εύκολο και πεντανόστιμο, κάντε αυτό το απλό κέικ βανίλια κακάο, καθημερινή σας συνήθεια.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
193
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. (ή μαλακό)
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1/3 φλ. ζεστό γάλα
  • 100 γραμ ξύσμα σοκολάτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ με κακάο

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C βαθμούς.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μεγάλη μακρόστενη φόρμα.

    Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν καλά, για 6 με 7 λεπτά.

    Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.

    Συνεχίζουμε το χτύπημα και απορροφηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες.

    Με το κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών χτυπώντας με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα που να ανακατεύονται.

    Παίρνουμε το 1/3 από το μίγμα σε χωριστό μπολ.

    Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα.

    Το ρίχνουμε στο 1/3 της ζύμης που έχουμε χωριστά.

    Με κουτάλι αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθεί.

    Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.

    Βάζουμε στρώσεις στη φόρμα κέικ, βανίλια και κακάο εναλλάξ.

    Με τη λάμα από ένα μαχαίρι αναμιγνύουμε ελαφρά τα δύο μίγματα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας με τη λάμα από το μαχαίρι αν είναι έτοιμο.

    Αφήνουμε το κέικ με κακάο στη φόρμα για 15 λεπτά και έπειτα στη σχάρα να κρυώσει τελείως.

    Το γλυκό μας είναι έτοιμο και είναι πεντανόστιμο. Είναι από τις συνταγές που δύσκολα αντιστέκεσαι. Ιδανικό για το σχολείο και όχι μόνο. Το τέλειο απογευματινό για να συνοδεύσεις το καφέ ή το τσάι σου. 

    Αν σας άρεσε το εύκολο και αφράτο κέικ με κακάο δείτε ακόμη και την παρακάτω συνταγή:

    Κάτι μαγειρεύεται